Anason, 0.91 m boyunda büyüyen 3 yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin tabanındaki yapraklar basittir, 0,5–2,1 inç (1,3–5,1 cm) uzunluğunda ve sığ lobluyken, gövdeler üzerinde daha yüksek yapraklar tüylü pinnate olup, çok sayıda yapraklara bölünmüştür. Çiçekler yoğun umbellerde üretilen yaklaşık 3 mm çapında beyazdır. Meyve 3-5 mm uzunluğunda dikdörtgen bir...
Kimyon, eski zamanlardan beri baharat olarak yetiştirilen çiçekli bir bitkidir. Kimyon, Apiacea ailesinin bir üyesidir ve Doğu Akdeniz ve Hindistan'da yerel olarak yetiştirilmektedir. Bitkinin pişirme işleminde kullanılan kısmı, tohum toplandıktan sonra kurutulur ve bütün veya öğütülmüş olarak ince bir toz halinde kullanılır. Kimyonun kendine özgü aroması...
Genellikle Akdeniz kıyılarında yerli olarak kabul edilir, ancak başka yerlerde yaygın olarak doğallaştırılmıştır. Rezene çok yıllık bir bitkidir. Dik, sarımsı yeşil ve içi boş sapları ile 2,5 m yüksekliğe kadar büyür. Yapraklar 40 cm uzunluğa kadar büyür; yaklaşık 0,5 mm genişliğinde nihai segmentler filiform ile ince bir şekilde disseke edilirler....
Haşhaş tohumu, haşhaştan (Papaver somniferum) elde edilen bir yağlı tohumdur. Küçük böbrek şeklindeki tohumlar binlerce yıldır çeşitli medeniyetler tarafından kurutulmuş tohum kabuklarından hasat edilmiştir. Tohumlar, birçok gıdada bir bileşen olarak bütün veya öğütülmüş olarak kullanılır ve haşhaş tohumu yağı elde etmek için preslenir. Haşhaş tohumları...
Haşhaş tohumu, haşhaştan (Papaver somniferum) elde edilen bir yağlı tohumdur. Küçük böbrek şeklindeki tohumlar binlerce yıldır çeşitli medeniyetler tarafından kurutulmuş tohum kabuklarından hasat edilmiştir. Tohumlar, birçok gıdada bir bileşen olarak bütün veya öğütülmüş olarak kullanılır ve haşhaş tohumu yağı elde etmek için preslenir. Haşhaş tohumları...