Adaçayı Güney Ege kısmında yetişir. Doğadan ve dağlardan çiftçiler tarafından toplanır. Bu malzeme bir mutfak otu, çay aromatik ve farmasötik olarak kullanılabilir. Doğadan toplanan 2 çeşit vardır: "Officinalis" ve "Triloba". Triloba çeşidi daha iyi bir kokuya ve çok daha yüksek Uçucu Yağa sahiptir (yaklaşık% 2 ml). Müşteri gereksinimlerine göre çeşitli...

Anason, 0.91 m boyunda büyüyen 3 yıllık otsu bir bitkidir. Bitkinin tabanındaki yapraklar basittir, 0,5–2,1 inç (1,3–5,1 cm) uzunluğunda ve sığ lobluyken, gövdeler üzerinde daha yüksek yapraklar tüylü pinnate olup, çok sayıda yapraklara bölünmüştür. Çiçekler yoğun umbellerde üretilen yaklaşık 3 mm çapında beyazdır. Meyve 3-5 mm uzunluğunda dikdörtgen bir...

Haşhaş tohumu, haşhaştan (Papaver somniferum) elde edilen bir yağlı tohumdur. Küçük böbrek şeklindeki tohumlar binlerce yıldır çeşitli medeniyetler tarafından kurutulmuş tohum kabuklarından hasat edilmiştir. Tohumlar, birçok gıdada bir bileşen olarak bütün veya öğütülmüş olarak kullanılır ve haşhaş tohumu yağı elde etmek için preslenir. Haşhaş tohumları...

Biberiye nane ailesinden. Akdeniz bölgesine özgüdür. Biberiye tıbbi kullanımları için popülerdir, ancak şimdi daha yaygın olarak yemek pişirmede kullanılan bir baharat olarak bilinir. Çay benzeri bir aroması ve acı tatlı temiz taze tadı vardır. İşlemimiz, bu ürünün müşteri spesifikasyonlarımıza göre temizlenmesini ve boyutlandırılmasını içerir.

Kekik, Türkiye'de Truva'dan Mersin'e rastlanan bir Akdeniz bitkisidir. Bitki yaklaşık 30-40cm uzunluğunda. Akdeniz boyunca tüm masraflar görülür. Kekik, bir mutfak veya farmasötik amaçlarla kullanılır. Kekik ‘in antibakteriyel ve antifungiyal malzeme olduğu bilinmektedir. Bir halk ilacı olarak çay aromatik olarak hazırlanır ve soğuk algınlığı, mide...

Defne yaprakları, Rusya'dan Suriye sınırına kadar kıyı alanları boyunca Türkiye genelinde ağaçlarda veya büyük çalılarda yetişir. Defne yaprağı, yıllar boyunca tıbbi, kozmetik ve mutfak amaçlı kullanılmaktadır. Son derece aromatik uçucu yağ içeriği ve acı, baharatlı, keskin tadı çorba, güveç, et, balık, kümes hayvanları ve sebze yemeklerinde popülerdir....

Haziran-Temmuz aylarında beyaz çiçekler açan, 50-60 cm yüksekliğinde çok dallı, çok senelik, kazık köklü, otsu bir bitkidir. Yaprakları sapsız, soluk yeşil renklidir. Çiçekleri küçük pembe ve beyaz renklidir. Tohumları küçük, hemen hemen böbrek şeklinde esmer renkli ve üzeri pürtüklüdür. Köklerinin dövülmesinden çöven elde edilir. Memleketimizde 27 kadar...

Kekik, Türkiye'de Truva'dan Mersin'e rastlanan bir Akdeniz bitkisidir. Bitki yaklaşık 30-40cm uzunluğunda. Akdeniz boyunca tüm masraflar görülür. Kekik, bir mutfak veya farmasötik amaçlarla kullanılır. Kekik ‘in antibakteriyel ve antifungiyal malzeme olduğu bilinmektedir. Bir halk ilacı olarak çay aromatik olarak hazırlanır ve soğuk algınlığı, mide...

Kimyon, eski zamanlardan beri baharat olarak yetiştirilen çiçekli bir bitkidir. Kimyon, Apiacea ailesinin bir üyesidir ve Doğu Akdeniz ve Hindistan'da yerel olarak yetiştirilmektedir. Bitkinin pişirme işleminde kullanılan kısmı, tohum toplandıktan sonra kurutulur ve bütün veya öğütülmüş olarak ince bir toz halinde kullanılır. Kimyonun kendine özgü aroması...

Anayurdu Akdeniz havzası olan lavantanın 20 kadar türü vardır. Bu türlerden bazısı ülkemizde de yetişmektedir.  Lavanta en çok 1 metre kadar boylanabilir. Gövdesi dört köşe kesitli, yeşil renkli ve hoş kokuludur. Ancak bitkinin ikinci yılında gövde odunsulaşır. Grimsi yeşil renkli, ince uzun ve hoş kokulu yaprakları vardır. Uzun sapların ucunda seyrek...

Haşhaş tohumu, haşhaştan (Papaver somniferum) elde edilen bir yağlı tohumdur. Küçük böbrek şeklindeki tohumlar binlerce yıldır çeşitli medeniyetler tarafından kurutulmuş tohum kabuklarından hasat edilmiştir. Tohumlar, birçok gıdada bir bileşen olarak bütün veya öğütülmüş olarak kullanılır ve haşhaş tohumu yağı elde etmek için preslenir. Haşhaş tohumları...

Meyan kökü bitkileri yaz aylarında kazılır. Kökler 4 m uzunluğa kadar olabilir. Bitki kazıldığında köklerin bir kısmı kesilir. Bitki yeniden ekilir ve büyümeye devam eder. Kesilen kökler, küflerin büyümesini önlemek için güneşte kurutulur. Daha sonra kuru kökler öğütülür, yıpranır ve su ile hamur haline getirilir. Bu hamur filtre edilir ve konsantre...

Dünyanın tüm ılıman ve astropikal bölgelerine yayıldığı gibi ülkemizde de 7 türü yetişmektedir. Ayrıca ülkemizde yetiştirilen nanenin eterik yağ bakımından kalitesi oldukça yüksektir. Nane çok yıllık 30-90 cm boyunda, hafif tüylü oldukça sık çatallaşan, gövde esmerimsi kahverengimsi renktedir. Yaprakları yumurta şeklinde, uca doğru sivri, kenarları...

Genellikle Akdeniz kıyılarında yerli olarak kabul edilir, ancak başka yerlerde yaygın olarak doğallaştırılmıştır. Rezene çok yıllık bir bitkidir. Dik, sarımsı yeşil ve içi boş sapları ile 2,5 m yüksekliğe kadar büyür. Yapraklar 40 cm uzunluğa kadar büyür; yaklaşık 0,5 mm genişliğinde nihai segmentler filiform ile ince bir şekilde disseke edilirler....

Rhus cinsinin meyveleri (drupes), salatalara veya ete lemon tadı eklemek için Orta Doğu mutfağında baharat olarak kullanılan kırmızımsı mor bir toz haline getirilir. Arap mutfağında humus gibi meze yemeklerinde garnitür olarak kullanılır ve Levant'ta salatalara eklenir. İran mutfaklarında sumak pirinç veya kebaba eklenir. Ürdün ve Türk mutfaklarında kebap...

1 - 15 üründen 15 ürün gösteriliyor